Algemeen

Wegens het enorme succes van de Wielerschool Pajottenland kunnen we voorlopig geen nieuwe leden meer toelaten. Enkel de renners die momenteel in hun proeflessen zitten krijgen nog de kans om lid te worden. Volg alvast onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste info hieromtrent!

Wanneer:

Iedere zaterdag (behalve in januari, juni en de kerstperiode).
Niveau geel: 11u00 - 12u30
Andere niveau's: 9u00 - 11u00
Gelieve 10 min. voor de start van de training aanwezig te zijn.

Waar:

Gemeentelijk sportcentrum Koornmolen
Processiestraat 15
1755 Gooik

De trainingen gaan door aan de Koornmolen zelf, op Kesterheide of soms op nog een andere locatie (raadpleeg steeds de kalender op onze website). Wegens uitzonderlijke omstandigheden kan er altijd een training wegvallen, hou dus zeker onze kalender op de website in het oog!

Aanbod

Het seizoen van de Wielerschool Pajottenland loopt van februari t.e.m. december. Onze trainingen zijn toegankelijk voor zowel renners die aan competitie doen als voor renners die enkel willen fietsen op een recreatieve manier. Gezien onze geschiedenis en het onstaan van de Wielerschool Pajottenland uit de Pajottenland MTB-school ligt onze focus momenteel nog steeds op het mountainbiken. Toch willen we onze renners aan de hand van initiatielessen ook laten kennis maken met de andere wielerdisciplines (zoals het wegwielrennen, baanwielrennen, veldrijden en BMX'en).

Tijdens onze trainingen wordt er vooral gewerkt rond het verbeteren van de fietsvaardigheid van de renners, maar daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het verbeteren van het uithoudingvermogen en de motorische ontwikkeling van de renners. Ook willen we in de toekomst de kennis van onze renners omtrent fietsmechanica, het onderhoud van de fiets, EHBO, verkeersveiligheid en over de koers in het algemeen verbeteren.

Competitie of recreatie?

Een belangrijke beslissing die eerst genomen moet worden is of de renner wil deelnemen aan competities of wil fietsen op een recretieve manier. Belangrijk om te weten is dat de Wielerschool Pajottenland geen wielerclub is, je kan via ons dus niet aan competitie doen. Dit moet je bijgevolg doen op individuele basis of je kan dit doen door je aan te sluiten bij een competitieclub. Uiteraard zal de Wielerschool Pajottenland wel helpen om de renners en de ouders wegwijs te maken in de wereld van de koers. Belangrijk om te onthouden is dat je als competitief renner, ook al ben je aangesloten bij een andere wielerclub, nog steeds kan deelnemen aan de trainingen van de wielerschool Pajottenland. Meer info over de stappen die je moet ondernemen wanneer je aan competitie wil doen kan je vinden op de website van Cycling Vlaanderen of in de jeugdgids.

Is competitie niet echt iets voor jou, dan kan je bij de Wielerschool Pajottenland zeker terecht als recreant, maar dan moet je je ook als recreant aansluiten bij Cycling Vlaanderen. Meer info hierover kan je hier vinden.

Lidmaatschap

  1. Basis lidmaatschap (januari – december) - € 120
    • Voor iedereen die geen competitievergunning heeft.
  2. Competitief lidmaatschap (januari – december) - € 80
    • Uitsluitend voor renners met competitievergunning
    • Compensatie voor wedstrijdvergunning en gemiste trainingen
Inschrijven kan je gedurende heel het jaar via onze website. De prijs daalt automatisch naarmate je later in het seizoen inschrijft. De exacte prijs kan je vinden bij de inschrijving.

Verzekering

Iedere renner is verplicht een vergunning van Cycling Vlaanderen te nemen. Renners die competitie willen rijden nemen een wedstrijdvergunning. Recreanten nemen een recreantenvergunning, de voordelen van deze vergunning kan je hier vinden. Het aanvragen van een vergunning kan je hieronder doen, je vind er ook meer info over de prijzen van deze vergunningen. De vergunning is tot het einde van het kalenderjaar geldig. Deze vergunningsaanvraag loopt volledig via de site van Cycling Vlaanderen. Indien je hierover vragen hebt kan je je tot de coördinator Niels richten. Onderaan deze pagina kan je info vinden die je helpen je vergunning aan te vragen.

Vergunning aanvragen

Groepen

Om ervoor te zorgen dat iedere renner op zijn eigen niveau kan fietsen, hebben we 5 niveau's gemaakt (niveau geel, oranje, rood, groen en blauw). Niveau geel richt zich specifiek op beginnende mountainbikers. In deze groep worden de eerste fietsvaardigheden aangeleerd alvorens de stap te zetten naar het moeilijkere werk. Op deze manier proberen we de instapdrempel van de Wielerschool Pajottenland te verlagen. In deze groep richten we ons specifiek op 5 - 6 -7 jarigen. Meer info met betrekking tot de groepen kan je vinden in onze jeugdvisie.

Benodigdheden

Belangrijke documenten

Extra informatie